Moduri prin care îţi poţi da seama dacă cineva flirtează cu tine


Triunghiul flirtului
Când ne uitam la oamenii de care nu suntem apropiaţi (parteneri de afacere, sau colegi de birou), ochii nostri fac o miscare în zig-zag: ne privim ochi în ochi şi peste arcul nasului. Cu prietenii, privirea coboară sub nivelul ochilor într-un triunghi imaginar: ne privim ochi în ochi dar şi mai jos, incluzând nasul şi gura. Însă când flirtam, triunghiul se lărgeşte, cuprinzând întregul corp. Cu cât flirtul devine mai intens, cu atât se va înteţi şi privirea ochi în ochi – şi cu atât mai mult ne vom uita către gura celuilalt. Dacă cineva îţi priveste gura în timp ce stai de vorba cu el/ea,… este foarte, foarte sexy ;-)), deoarece nu te poţi abţine să nu te gândeşti dacă nu cumva îşi imaginează cum ar fi dacă te-ar săruta. Ceea ce este exact ceea ce gandeste, dacă îţi priveste intens gura!

Reflectarea
Aceasta este ceea ce separa un flirt bun de un mare flirt: nimic nu te va lega mai puternic şi mai eficace decât reflectarea comportamentului celuilalt. Pur şi simplu, asta înseamnă să faci ceea ce face celălalt. Daca el se aproprie de tine fă şi tu la fel, pregătindu-te să îţi facă propuneri interesante. Dacă se va da puţin înapoi să-şi soarbă băutura şi să te privească în ochi, tu îţi vei lua băutura şi vei face acelaşi lucru. Sau dacă el/ea va sta cu paharul prins în mâini fă şi tu la fel. Teoria care stă la baza reflectării este că ne plac oamenii care ne plac pe noi. Dacă cineva face ceea ce facem noi, vom simţi ca este la acelaşi nivel cu noi şi că este în aceeaşi stare cu a noastră. Însă, trebuie să ai grijă: în primul rând trebuie să reflecţi doar limbajul corpului pozitiv; şi cel mai important încearcă să prinzi esenţialul şi nu îi imita toate miscările ca o maimuţă de la gradina zoologică. Ca regulă generală, asteaptă cel puţin un minut pînă când vei începe să-i imiţi gesturile.

Miscarea sprâncenelor
Când vedem pe cineva pentru prima oară şi suntem atraşi de acea persoana, sprâncenele noastre urcă şi coboară. Daca persoana respectivă ne împărtăşeşte atracţia, el/ea îşi va ridica sprâncene, ca şi noi. Nu aţi observat niciodată acest lucru?
Nu este de mirare din moment ce totul se petrece în doar o fracţiune de secundă! Însă dacă esti atent o să-l vezi la cei din jur şi mai surprinzător … la tine. Nu suntem constienti de faptul că-l facem, însă este un gest reprodus în orice cultură de pe pământ. De fapt, unii specialişti susţin că este recunoscut ca fiind cel mai spontan semn non-verbal cu care ne salutăm prietenii, în toată lumea.

Mărirea pupilei şi clipitul
Dacă unei persoane îi place ceea ce vede, mărimea pupilei creşte şi ochiul începe să clipească mai des. În secolul XVIII femeile îşi puneau în ochi picături de beladonă (un extract din planta numită „umbra nopţii” sau mătrăgună) pentru a-şi dilata în mod artificial pupilele. În timpul nostru Michael Argzle, unul din experţii mondiali în domeniul limbajului corpului, a arătat că mărimea pupilei indică nivelul ridicat al interesului pentru un lucru şi în acelaşi timp este şi un indicator al excitaţiei sexuale. Cercetările lui au fost confirmate de către Hess, care a demonstrat că bărbaţii consideră femeile mult mai atragătoare dacă au pupilele dilatate. Daca vrei să-ţi măresti sansele în faţa favoritului(ei), încearcă să-l(o) faci pe ace(a)sta să clipească mai des, făcând tu acest lucru. Dacă persoana respectivă te place, în mod inconstient va începe să-şi mărească viteza de clipire pentru a se sincroniza cu tine; ceea ce vă va face pe amandoi să vă simţiti atraşi unul de celălalt!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s