recapitulatie: Cum se aranjeaza tacamurile pe masa?


In dreapta farfuriei se aseaza,din interior spre exterior, in functie de ce se va servi:cutitul pentru friptura,cutitul pentru peste (lingura),cutitul pentru antreu.In stanga se aseaza in aceeasi ordine furculita pentru friptura,furculita pentru peste,furculita pentru antreu.Tacamurile pentru desert se aseaza in fata farfuriei(care va fi pozitionata cu emblema in sus, in cazul in care are emblema sau un desen aparte) astfel:pentru dulciurile de cofetarie lingurita cu manerul spre dreapta; pentru dulciurile de bucatarie (ex:clatite, papanasi)furculita de desert cu manerul spre stanga si cutitul cu manerul spre dreapta.
In cazul in care se servesc spaghete se aseaza lingura in stanga si furculita in dreapta.Daca stii dinainte ca un invitat este stangaci, poti inversa tacamurile in cazul lui.Este o atentie binevenita.Tot acest aranjament are logica, deoarece mananci antreul intai, apoi pestele sau preparatul lichid, apoi felul principal si la final desertul,fiind usor sa le iei din exterior spre interior.

corectati-ma daca am gresit 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s