In cutia ta câte piersici sunt ?!


” Un profesor i-a dat fiecărui student ca temă pentru lecția de săptămana viitoare să ia o cutie de carton si, pentru fiecare persoană care ii supără, pe care nu pot să o sufere si va trebui să o ierte, să pună in cutie câte o piersică, pe care să fie lipită o etichetă cu numele persoanei respective. Timp de o săptămână, studentii au avut obligatia să poarte permanent cutia cu ei: in casă, in masină, la lectii, chiar si noaptea să si-o pună la capul patului.
Studentii au fost amuzati de lectie la inceput si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, rămase in memorie incă din copilarie. Apoi, incetul cu incetul, pe masură ce zilele treceau studentii adăugau nume ale oamenilor pe care ii intâlneau si care considerau ei că au un comportament de neiertat. Fiecare a inceput să observe că devenea cutia din ce in ce mai grea.
Piersicile asezate in ea, la inceputul săptămânii, incepuseră să se descompună intr-o masă lipicioasă, cu miros dezgustător si stricăciunea se intindea foarte repede si la celelalte. O problemă dificilă mai era si faptul că fiecare era dator să o poarte permanent, să aibă grija de ea, să nu o uite prin magazine, in autobuz, la vreun restaurant, la intalnire, la masă, la baie, mai ales că numele si adresa fiecărui student, că si tema experimentului, erau scrise chiar pe piersici. In plus, cartonul cutiei se stricase si ea ajunsese intr-o stare jalnică: cu mare greutate mai putea să facă fată sarcinii sale.
Fiecare a inteles foarte repede si clar lectia pe care a incercat să le-o explice profesorul, când s-au revăzut după o saptămână – si anume, că acea cutie pe care o cărăseră cu ei o săptămâna intreagă nu a fost decât expresia greutătii spirituale pe care o purtăm cu noi, atunci când strângem in noi ură, invidie, răceală fată de alte persoane.

De multe ori credem că a ierta pe cineva este un favor pe care i-l facem acelei persoane. In realitate insă, acesta este cel mai mare favor pe care ni-l putem face chiar nouă inșine.

In cutia ta câte piersici sunt?! Si ce ai de gând să faci cu ele?!…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s