Senzor de alcool cu conectare USB – suna interesant, nu ? si poate e bun la casa omului :))


preluare robofun.ro

Senzorul de alcool cu conectare USB (dupa cum ii spune si numele 🙂 se conecteaza pe portul USB al calculatorului si raporteaza nivelul de alcool din aerul respirat de 10 ori in fiecare secunda pe un port serial al calculatorului tau.

Senzorul este format dintr-un Arduino Duemilanove si un senzor de alcool obisnuit, ambele asamblate si preprogramate. Tot ce ramane de facut este sa il conectezi la portul USB, sa instalezi driverele de mai jos si vei primi datele prin portul serial nou instalat, de 10 ori pe secunda.

Mai departe, poti folosi informatia primita oricum ai tu nevoie. De exemplu, poti scrie un program de cateva linii, in ce limbaj de programare vrei tu care sa citeasca informatia de la senzor. Sau poti pur si simplu vedea informatia intr-un terminal pentru portul serial cum ar fi HyperTerminal sau Putty . Datele de conectare preconfigurate pentru portul serial sunt 8 / N / 1, iar viteza de comunicare este 9600.

Ca sa folosesti acest senzor, NU este necesar sa cunosti electronica sau programare pe Arduino. Totul vine gata asamblat si perfect functional. Tot ce ai de facut este doar sa folosesti informatia trimisa de senzor pe portul serial (de exemplu, scriind un program desktop in limbajul tau de programare preferat).

Pentru conectarea la portul USB ai nevoie de un cablu USB de genul celor folosit pentru imprimante, care se conecteaza direct in placa Arduino.

Pentru a simplifica parsarea informatiei, fiecare pachet este prefixat si postfixat de caracterul „#”, iar fiecare pachet este pe linie noua.

Mai jos este un screenshot care arata formatul datelor primite pe portul serial.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s