cromoterapie: culorile spectrului si efectele lor curative


Purpuriu: antalgic,antipiretic,detensionant renal,stimulent al venelor deoarece este vasodilatator.

Violet: se afla la capatul opus rosului in spectrul culorilor.Este utilizant deoarece este un calmant general,detensionant cerebral si limfatic.Este bun in cazul afectiunilor mentale,ale sistemului nervos,cheliei si problemelor specific feminine.

Indigo: indigoul are un efect usor narcotic.Este un bun remediu impotriva fricii si pentru cei care se tem de intuneric.Este perfect in cazul problemelor emotionale,surzeniei si in special,pentru vedere (chiar cataracta).Perfect anestezic,antalgic,astringent,detensionant al tiroidei si respirator;hemostatic,sedativ si stimulent al paratiroidei.

Albastru: aceasta culoare este un bun antiseptic si „agent de racire”. Este excelent in cazul inflamatiilor, inclusiv ale organelor interne.Perfect impotriva taieturilor si arsurilor(calmeaza iritarile) precum si a reumatismului.In general,stimuleaza vitalitatea.

Verde: verdele este cea mai potrivita culoare in cazul afectiunilor.Este un bun tonic si neutralizator.Excelent in cazul afectiunilor cardiace,durerilor de cap,nevralgiilor,ulcerului,meningitelor si abceselor ca si antispetic,bactericid,dezintoxicant.Aceasta culoare favorizeaza musculatura si si este un bun stimulent pituitar.

Verde peruzea: un bun acid,detensionat cerebral,folosit in stari acute. Este adesea utilizat ca si stimulent al pielii si tonic.

Galben: e excelent in tratarea afectiunilor intestinale si a durerilor de burta.Este un sedativ slab – impotriva fricii,ridica moralul.Este perfect in tratarea indigestiilor,a durerilor de cord,constipatiei,hemoroizilor si a durerilor menstruale.

Galben lamâie: este un bun agent de remineralizare, antiacid, expectorant, laxativ sau stimulent cerebral.

Portocaliu: aceasta culoare nu este la fel de puternica precum rosul,dar are aproximativ aceleasi proprietati.Este foarte potrivit in afectiunile respiratorii,precum astm sau bronsita.Este de asemenea,un bun tonic si laxativ,antirahitic.

Rosu: rosul se afla la capatul spectrului.Este o culoare calda care revigoreaza.Este excelenta pentru tratamentul persoanelor ce sufera de afectiuni cardiace,anemie sau boli ale ficatului;favorizeaza hemoglobina,stimulent senzorial,antianemic etc.Rosul aprins este un bun afrodisiac,stimulent al rinichilor,arterial,vasoconstrictor.

Roz: aceasta nuanta armonizeaza emotiile,este un bun diuretic si stimulent cardiac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s